تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به لبنان موجب تخریب زیرساختهای درمانی و داروخانهها در مناطق مختلف شده و بسیاری از داروسازان و کادر درمانی را به ناچار مجبور به انتقال به مناطق امنتر کرده است. شرایط موجود به بحرانی در دسترسی به داروها و خدمات درمانی بهویژه برای آوارگان منجر شده است.
بمباران داروخانهها و بحران دسترسی به دارو
در حملات اخیر رژیم صهیونیستی به مناطق جنوبی لبنان، زیرساختهای حیاتی و درمانی بهویژه داروخانهها هدف قرار گرفتهاند. به گزارش جو سلوم، رئیس اتحادیه داروسازان لبنان، از مجموع حدود سه هزار و پانصد داروخانه در کشور، بیش از سیصد داروخانه بهطور کامل یا جزئی تخریب شدهاند و داروخانههای باقیمانده نیز با کمبود شدید داروهای ضروری روبهرو شدهاند. در نتیجه، بسیاری از شهروندان مناطق مرزی و جنگزده مجبور به ترک خانههای خود و رفتن به بیروت یا دیگر شهرهای بزرگ برای تهیه دارو شدهاند. خالد، یکی از شهروندان مرجعیون، میگوید که به دلیل تخریب مسیرهای اصلی، راههای طولانی و خطرناکی را بهصورت پیاده طی میکند تا بتواند داروی موردنیاز خانواده خود را تهیه کند.
فعالیت داروسازان در شرایط جنگی
نهاد، داروساز اهل حولا، از جمله افرادی است که در پی بمباران شدید مجبور به ترک خانه و داروخانهاش شده است. او با توجه به وضعیت بحرانی و نیاز شدید بیماران، تصمیم گرفت در یکی از مدارس بیروت، داروخانهای موقت دایر کند و داروهای کمیاب و ضروری را که توانسته بود از داروخانه خود نجات دهد، میان مردم توزیع کند. نهاد در این داروخانه موقت، بیماران آوارهای را که در شرایط بسیار دشواری به سر میبرند، پذیرش میکند و داروها را حتی بدون نسخه نیز ارائه میدهد. وی میگوید که بزرگترین چالش او کمبود دارو و عدم امکان جایگزینی آنهاست، اما همچنان مصمم است که تا پایان جنگ در خدمت بیماران باشد و پس از پایان جنگ به جنوب بازگردد و داروخانهاش را بازسازی کند.