در روزهای اخیر، فضای بینالمللی شاهد انتشار ادعاهایی از سوی مقامات غربی بوده است که ارسال موشکهای ایران و کره شمالی به روسیه را مطرح کردهاند. این ادعاها با واکنش تند مقامات روسی روبرو شده است. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در مصاحبهای جدید به این اتهامات پاسخ داده و تأکید کرده است که این داستانها زاییده ذهنیت آمریکاییها و بدون اساس واقعی هستند. این مقاله به بررسی نظرات لاوروف و همچنین واکنشهای دیگر مقامات روسی در این زمینه میپردازد.
ادعاهای آمریکا و اختراع داستانها
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در مصاحبهای که شب گذشته با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی انجام داد و متن آن در وبسایت وزارت خارجه روسیه منتشر شد، تأکید کرد که ادعای ارسال موشکهای ایران و کره شمالی به روسیه تنها زاییده ذهنیت آمریکاییهاست. او با اشاره به «ذهنیت کودکانه سیاستمداران غربی»، این داستانها را ساختهوپرداخته مقامات آمریکا دانست و گفت: «اگر ایالات متحده روزانه ده افسانه اختراع کند و ما را به همه گناهان کبیره متهم سازد، این ادعاها هیچ معنایی نخواهد داشت.»
«رضا سراج»، فعال رسانهای و کارشناس ارشد در زمینه مسائل راهبردی، پس از یک عمل جراحی دشوار به دلیل تومور مغزی، جان خود را از دست داد. وی علاوه بر عضویت در هیئت علمی دانشگاه، به عنوان سخنگو و معاون ارتباطات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی نیز فعالیت میکرد.
سراج در طول خدمت خود، مسئولیتهای متعددی را بر عهده داشت که از جمله آنها میتوان به ریاست دانشکده و پژوهشکده پیامبر اعظم (ص) در دانشگاه جامع امام حسین (ع)، ریاست سازمان بسیج دانشجویی و معاونت سیاسی قرارگاه ثارالله اشاره کرد.
صبح امروز شنبه ۳۱ شهریورماه و همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس و ولادت حضرت رسول اکرم (ص)، مراسم رژه نیروهای مسلح ایران با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشور، در کنار مرقد امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی برگزار شد. در این مراسم، جمعی از فرماندهان ارشد نظامی از جمله سردار حسین سلامی، سرلشکر محمد باقری، امیر عبدالرحیم موسوی و دیگر فرماندهان عالیرتبه حضور داشتند.
حضور فرماندهان ارشد نیروهای مسلح در رژه
در این مراسم که با حضور جمعی از فرماندهان عالیرتبه نظامی برگزار شد، مسعود پزشکیان رئیسجمهور کشور سخنرانی کرد و بر اهمیت حفظ دستاوردهای دفاع مقدس تأکید کرد. همچنین، سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، امیر عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، و دیگر فرماندهان نیروهای مسلح از جایگاه ویژه نظارهگر رژه واحدهای نظامی بودند.
پرتاب موفقیتآمیز از نیوزلند با موشک الکترون
شرکت فضایی «راکت لب» (Rocket Lab) بهتازگی پنج ماهواره اینترنت اشیا را برای یک شرکت فناوری فرانسوی به فضا فرستاد. این پرتاب در ساعت ۷:۰۱ بعدازظهر به وقت محلی (۰۲:۳۱ به وقت ایران) از پایگاه فضایی نیوزلند با موشک «الکترون» (Electron) صورت گرفت. پس از گذشت ۶۶ دقیقه از پرتاب، ماهوارهها طبق برنامهریزی دقیق در مدار ۴۰۰ مایلی (۶۴۳ کیلومتری) زمین مستقر شدند.
مشکلات اولیه و موفقیت در تلاش دوم
این پرتاب در دومین تلاش صورت گرفت. اولین تلاش که برای روز چهارشنبه، ۱۸ سپتامبر برنامهریزی شده بود، درست در لحظهای که شمارش معکوس به پایان رسید، به دلیل مشکل فنی در رایانه موشک الکترون لغو شد. اما در تلاش دوم، شرکت موفق به استقرار این ماهوارهها در فضا شد. این مأموریت، دومین پرتاب از پنج پرتاب برنامهریزیشده «راکت لب» برای شرکت فرانسوی «کینیس» (Kinéis) است که در زمینه فناوریهای اینترنت اشیا فعالیت دارد.
تعداد پناهجویان در آلمان بهطور بیسابقهای افزایش یافته و به بالاترین سطح خود از زمان جنگ جهانی دوم رسیده است. این وضعیت نه تنها تحت تأثیر بحرانها و جنگهای جاری در جهان، بلکه بهویژه به دلیل بحران انسانی ناشی از جنگ اوکراین، ایجاد شده است. در این مقاله به بررسی جزئیات این افزایش، وضعیت کنونی پناهجویان و فشارهای ناشی از این موضوع بر دولت آلمان خواهیم پرداخت.
افزایش چشمگیر تعداد پناهجویان
طبق گزارش رسانههای آلمانی، تعداد پناهجویان در آلمان تا پایان نیمه نخست سال ۲۰۲۴ به حدود ۳.۴۸ میلیون نفر رسیده است. این رقم نشاندهنده افزایش ۶۰ هزار نفری نسبت به سال گذشته است و از سالهای دهه ۱۹۵۰ بیسابقه محسوب میشود. بخش عمدهای از این پناهجویان، بهویژه در سالهای اخیر، اوکراینیهایی هستند که به دنبال امنیت و زندگی بهتر به آلمان مهاجرت کردهاند.