znan

همه چیزی مربوط به زنان ایرانیه

znan

همه چیزی مربوط به زنان ایرانیه

غذاهایی که به درمان کم خونی و کمبود آهن در بدن کمک می‌کنند

غذاهایی که به درمان کم خونی و کمبود آهن در بدن کمک می‌کنند؛ کمبود آهن یکی از مشکلات شایع در جامعه است که می‌تواند به مشکلاتی نظیر کم خونی (آنمی) منجر شود. آهن یک ماده معدنی حیاتی برای سلامتی است که در تولید هموگلوبین، قسمتی از سلول‌های قرمز خون، نقش دارد. بدون مقدار کافی آهن، بدن نمی‌تواند کافی هموگلوبین تولید کند و در نتیجه ممکن است شخص دچار کم خونی شود که باعث ایجاد احساس خستگی، ضعف و کاهش عملکرد فیزیکی و ذهنی می‌شود.

غذاهایی که به درمان کم خونی و کمبود آهن در بدن کمک می‌کنند

در ادامه، به برخی از غذاهایی که می‌توانند در درمان کم خونی و کمبود آهن موثر باشند، می‌پردازیم:

غذاهایی که به درمان کم خونی و کمبود آهن در بدن کمک می‌کنند

۱. اسفناج:

اسفناج یک منبع عالی از آهن است. مصرف منظم این سبزیجات می‌تواند به افزایش سطح آهن در بدن کمک کند. همچنین، ویتامین C موجود در اسفناج، جذب آهن را تقویت می‌کند.

۲. گوشت قرمز:

گوشت قرمز منبع عالیی از آهن به شمار می‌رود. مصرف گوشت قرمز غنی‌شده با آهن می‌تواند به بهبود سطح آهن در بدن کمک کند.

۳. لوبیا:

لوبیا یکی دیگر از غذاهایی است که غنی از آهن می‌باشد. مصرف منظم لوبیا می‌تواند به بهبود کم خونی و کمبود آهن کمک کند.

۴. خرما:

خرما نیز یک منبع خوب آهن و فیبر است. مصرف خرما می‌تواند به تقویت سلامتی عمومی و افزایش سطح آهن در بدن کمک کند.

۵. ماهی:

ماهی نیز حاوی آهن و ویتامین B12 است که هر دوی این عوامل برای سلامتی خوبی اساسی هستند. مصرف ماهی می‌تواند به مدیریت کم خونی و کمبود آهن کمک کند.

نکات پایانی:

برای بهبود کم خونی و کمبود آهن، علاوه بر مصرف غذاهای غنی از آهن، مصرف ویتامین C نیز می‌تواند به جذب بهتر آهن کمک کند. همچنین، مصرف مکمل‌های آهن تحت نظر پزشک متخصص و با رعایت دستورالعمل‌های مربوطه انجام شود. در صورت بروز علائم نگران‌کننده یا تغییرات در سلامت، حتماً به پزشک مراجعه شود.

آمار نگران‌کننده: هر سال ۱۵۰ هزار نفر در ایران به سرطان مبتلا می‌شوند

آمار نگران‌کننده: هر سال ۱۵۰ هزار نفر در ایران به سرطان مبتلا می‌شوند؛ به گفته لیلا مؤدب‌پور، رئیس ادارهٔ سرطان وزارت بهداشت ایران، در یک گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم در روز یکشنبه، ۱۵ بهمن‌ماه، همزمان با جشنواره جهانی سرطان، سالانه حدود ۱۵۰ هزار نفر در ایران به بیماری سرطان مبتلا می‌شوند

آمار نگران‌کننده: هر سال ۱۵۰ هزار نفر در ایران به سرطان مبتلا می‌شوند


آمار نگران‌کننده: هر سال ۱۵۰ هزار نفر در ایران به سرطان مبتلا می‌شوند

به گفته لیلا مؤدب‌پور، رئیس ادارهٔ سرطان وزارت بهداشت ایران، در یک گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم در روز یکشنبه، ۱۵ بهمن‌ماه، همزمان با جشنواره جهانی سرطان، سالانه حدود ۱۵۰ هزار نفر در ایران به بیماری سرطان مبتلا می‌شوند. او بیان کرد: “سرطان در سطح جهان به سرعت گسترش یافته است و این روند در کشورمان نیز به عنوان یک مسئله رو به رشد قابل توجه دیده می‌شود.


لیلا مؤدب‌پور، رئیس ادارهٔ سرطان وزارت بهداشت ایران، اظهار کرده است که در ایران، سرطان پستان به عنوان شایع‌ترین نوع سرطان می‌باشد و سپس سرطان‌های رودهٔ بزرگ، معده، ریه و پروستات به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار دارند.


سرطان‌های پستان و رودهٔ بزرگ

به گفته لیلا مؤدب‌پور، سرطان‌های پستان و رودهٔ بزرگ قابلیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام را دارند، و به همین دلیل برنامهٔ غربالگری این دو نوع سرطان در مراکز بهداشتی کشور به صورت رایگان در حال اجرا است. این اقدام جهت افزایش شناخت جامعه نسبت به اهمیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ها انجام شده است.


در این سیاق، مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیرِ وزارت بهداشت در آذرماه سال جاری اعلام کرده است که سالانه تقریباً ۸۵ تا ۹۰ هزار مورد جدید سرطان در ایران ایجاد می‌شود و ۲۰ هزار نفر به دلیل این بیماری جان خود را از دست می‌دهند. این اعداد نشان می‌دهد که موازی با اجرای برنامه‌های غربالگری، همچنان چالش‌های جدی در زمینه پیشگیری و مدیریت سرطان در ایران وجود دارد.