رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در ایران در روزهای اخیر اعلام کرده است که قیمت گوشت گوسفند به افزایش ۱۰ تا ۱۵ هزار تومانی در هر کیلو رسیده است.
علی اصغر ملکی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا اظهار داشته است که گرانی گوشت قرمز ناشی از کاهش عرضه و افزایش هزینههای نگهداری دام در شهرستانها است. او بیان کرده است که به دلیل گرانی نهادههای مورد نیاز برای دامداری، دامداران مجبور به ارسال دامهای مولد خود به کشتارگاه شدهاند.
ملکی اطلاعاتی را نیز ارائه داده و افزوده است که در چند سال گذشته، بسیاری از دامهای مولد به علت گرانی نهادهها از بین رفته و دامداران به کشتارگاه مجبور شدهاند. وی اعلام کرده است که قیمت شقه گوسفندی در حال حاضر به کیلویی ۴۷۰ تا ۴۷۵ هزار تومان رسیده و همچنین قیمت آلایش گوسفندی، از جمله دنبه و جگر، نیز افزایش یافته است.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی نیز اظهار داشته که وزارت جهاد کشاورزی در حال حاضر گوشت وارداتی را به بازار تزریق میکند و این اقدام به کنترل و کاهش قیمت گوشت قرمز کمک کرده است. او بیان کرده که در صورتی که این کار انجام نمیشد، قیمت گوشت قرمز به شدت افزایش مییافت.
همچنین، اشاره شده است که دامداران در سالهای اخیر با مشکلاتی مانند کمبود نهاده دامی و افزایش قیمتها به دلیل تأمین نشدن ارز برای واردات مواجه شدهاند. این مشکلات به عنوان عوامل مؤثر، علاوه بر قیمت گوشت قرمز، بر قیمت گوشت مرغ نیز تأثیر گذاشته است.
گزارش مرکز آمار ایران نیز نشان میدهد که تورم سالانه گوشت قرمز در آبان ماه امسال حدود ۹۱ درصد بوده و این افزایش قیمت در میان اقلام خوراکی، بیشترین رشد را نشان داده است.