پیروزی ابراهیم رئیسی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران که در پی تأثیر فراخوان برای تحریم انتخابات با نرخ مشارکت پایینتری نسبت به دوره قبل انتخابات ریاست جمهوری حاصل شد، با واکنش های مختلفى از سوی مقامات بینالمللی و تعدادی از رهبران جهان همراه شد.
جو ویلسون ، نماینده کنگره ایالات متحده همزمان با انتخاب ایران و انتصاب رئیسى به عنوان مدیرعامل توییت کرد: انتخاب یک تندرو مسئول قتلعام زندانیان سیاسی مایه شرمساری است.
جو ویلسون نماینده کنگره نوشت: “این مایه شرمساری است که شاهد یک انتخابات باشیم که (ریاستجمهوری) به یک مذهبی تندرو، رئیسی، واگذار میشود، معمار کشتار هزاران زندانی سیاسی تحویل داده شود. مردم ایران شایسته بهتر از این هستند.”
روز شنبه ، ۲۹ خرداد ، عفو بین الملل بار دیگر درخواست خود را برای تحقیق در مورد نقش ابراهیم رئیسی را در آن چه که واشنگتن و گروههای مدافع حقوق بشر «اعدامهای فراقانونی هزاران زندانی سیاسی» در سال ۱۳۶۷ خواندهاند، تکرار کرد.
دبیرکل عفو بین الملل اگنس کالامارروز شنبه ، ۲۹ خرداد گفت: “ابراهیم رئیسی ، به جای در مورد جنایات علیه بشریت – از جمله قتل ، ناپدید شدن اجباری و شکنجه – مورد تحقیق قرار گیرد، به مقام ریاست جمهوری رسیده. “
ونزل میچالسکی ، مدیر دیده بان حقوق بشر آلمان ، در توییتر خود نوشت که ابراهیم رئیسی مسئول برخی از فجیع ترین جنایات تاریخ ایران و عضوکمیته چهارنفره که دستور اعدام هزاران زندانی سیاسی را در این زندان صادر کرده است.